top of page

8 - Maart - Neem Jij Een Plukabonnement?

Sommige mensen denken dat bloemen die je zelf plukt na 1 dag al verwelken.


Soms is dat het geval bij wilde bloemen die je langs de wegkant vindt.


Maar er zijn ook wilde bloemen die lang en prachtig in een vaas staan.


Zoals fluitenkruid bijvoorbeeld. En gele boterbloemen.


Zet in mei eens een vaas of emmer vol met deze wilde bloemen op je terras of aan je voordeur. Je wordt er instant vrolijk. Als ze buiten staan ruimt de wind het afvallende stuifmeel en de bloembladjes op.


En het kost niets. Enkel misschien wat durf en moeite.


Waag jij het, gewapend met een zakmes of schaar, bij een mooie berm of weide te blijven stilstaan?


Fiets jij ongegeneerd door je straat met een fietstas vol wilde bloemen?


Ben je er fier op dat je er mooi of romantisch uit ziet als je met een bos bloemen op de tram zit?


In onze pluktuin zaaien we enkel soorten die bekend zijn om hun goede houdbaarheid in de vaas. Dat is één van de belangrijkste criteria voor mij: staat  een bepaalde bloem minstens vijf dagen mooi in een vaas of gaat ze al hangen na een dag?


Aan mijn csa-abonnees geef ik de tip mee om een vers geplukt boeket eerst enkele uren of zelfs een hele nacht op een koele plaats in een emmer fris water te laten rusten voor ze in een vaas te schikken en binnen te zetten.


Dat komt de houdbaarheid van je bloemen te goede, waardoor je er langer plezier van hebt.


Soms moet je er een beetje moeite voor doen om zelf bloemen te gaan plukken en ze optimaal in huis te halen.


Wilde en pluktuinbloemen zijn namelijk geen kant-en-klare winkelboeketjes.


Daarom kan het wel even duren voordat je de beslissing neemt om lid te worden van een csa-boerderij.


We vragen ook een financieel engagement, op voorhand, wat voor een boer zoveel zekerheid betekent, maar voor jou een grote hap uit je budget is.


Vergelijk het met een fitnes abonnement, of een cursus keramiek aan de academie. Daar betaal je ook voor een jaar op voorhand. En je moet er daarna nog elke training of les zelf moeite voor doen.


Zo is dat met bloemen die je zelf gaat oogsten ook. Je hebt er al voor betaald en daarna moet je ze ook nog eens zelf gaan plukken en schikken.


Maar de vreugde die je bij het zelf plukken is ervaart onbetaalbaar. Elk boeket is uniek. Eens je het in je drukke weekagenda hebt ingepland, kun je het zien als een moment van zelfzorg en puur genot. Je ervaart dan zoiets als: hier draait het om. Ik ben verbonden met de natuur en de schoonheid van de natuur maakt deel uit van mijn leven.


Elke keer als je thuis voorbij je boeket loopt is een moment van genieten én een herinnering aan het moment van plukken.


De weldaad van ons bloemenveld delen en een kleine bijdrage mogen leveren aan jouw geluk… dat is een van mijn missies.


Laat je inspireren door de foto’s op de website, neem een mini-abonnement of kom een keer vrijblijvend plukken in de zomer om te ervaren wat zelf bloemen plukken voor jou kan betekenen.


Echt duurzaam investeren en genieten doe je met een csa-abonnement, waarbij je ons je vertrouwen schenkt om de beste bloemen voor jou te telen.


Je mag dan wekelijks of tweewekelijks plukken wanneer het jou uitkomt.


Je deelt in de overvloed van de zomer en draagt mee het teeltrisico op momenten van klimaatonvoorspelbaarheid.


Je brengt kraakvers plukgeluk in jouw huis en voor iedereen waar je het mee deelt.

Wil je graag inschrijven voor een jaarabonnement in onze pluktuin, een jaar vol (h)eerlijke en verse bloemen van hier? Klik op de groene knop hier onder en pluk je gelukkig.Voor een gedeeld of tweewekelijks abonnement: vermeld deze optie bij je inschrijving of stuur me een mailtje met je vraag (marieke@kosmos-slowflowers.be).Met fleurige groeten,


Marieke


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

N° 10 - April - Over BD Compost Hoop

Bloemen helpen helaas niet tegen oorlog. Ook lossen ze het probleem van stakende boeren en stikstof schijtende koeien niet op. Wel integendeel, de grootschalige bloementeelt is misschien wel een deel

Comments


bottom of page