top of page
bloemenpluktuin Brasschaat bloemen plukken biologische bloemen Kosmos

Vrije zelfpluk

bloemenpluktuin Brasschaat bloemen plukken biologische bloemen Kosmos
Pluk zelf je boeket

Voor € 25 pluk je een boeket van 20 stelen

Voor € 64 heb je een mini-abonnement en mag je 3 x 20 stelen komen plukken. Je kan dit mini-abonnement aan de bloemenkassa verkrijgen op een vrije pluknamiddag.

Kom langs op een vrije pluknamiddag

op woensdag en zondag tussen 14u en 17u

van juni tot en met september


De Aard 90
2930 Brasschaat

bloemenpluktuin Brasschaat bloemen plukken biologische bloemen Kosmos
Zelf plukken

Op het veld zijn alle te plukken bloemen aangeduid met vlaggetjes en aan de inkom vind je een bord met plukinstructies.

bloemenpluktuin Brasschaat bloemen plukken biologische bloemen Kosmos
Bloemenboerin

Tijdens de vrije pluknamiddagen is bloemenboerin Marieke (of één van haar medewerkers) steeds aanwezig op het veld. Zij geven je graag meer uitleg en helpen je op weg met plukken.

Veelgestelde vragen
 • Wat als ik niet op een vrije pluknamiddag kan komen?
  Van juni tot en met september kom je best op één van de vrije pluknamiddagen op woensdag en/of zondag tussen 14u en 17u. Lukt het je niet tussen die uren, neem dan contact op via marieke@kosmos-slowflowers.be of via 0473 50 99 90 om een plukafspraak te maken.
 • Zijn er activiteiten voor kinderen op het veld?
  Ja! Tijdens de schoolvakanties organiseren we enkele kindervoormiddagen. Deze worden aangekondigd via de website, Facebook, Instagram en mail. Ben je graag op de hoogte van onze kinderactiviteiten, stuur dan een mailtje naar marieke@kosmos-slowflowers.be en we zetten je in onze mailinglist. Op het veld is een speelhuisje met glijbaan en een boomschommel aanwezig. Wij zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen, maar kinderen kunnen zich zeker amuseren. Tijdens de ecotuindagen organiseren we een speurtocht naar kleine diertjes op het veld. Vraag naar het opdrachtenblad aan de bloemenbar. Neem gerust je eigen picknick mee. In het bos en langs het bloemenveld zijn verschillende zitmogelijkheden.
 • Kan ik eens een dagje komen meewerken?
  Zeker! Kom mee helpen met dahlia's planten in het voorjaar, een biologisch dynamische composthoop opzetten, dahliaknollen rooien in het najaar... Interesse? Stuur een mailtje naar marieke@kosmos-slowflowers.be of spreek iemand aan op het bloemenveld.
 • Ik wil graag bloemen voor een feest. Kan ik hiervoor bij Kosmos terecht?
  Vanaf 100 bloemstelen geldt er een voordeliger tarief: € 0,95 per steel in plaats van € 1,25. Meld dit vooraf aan de bloemenbar. Een kant-en-klare feestemmer kan ook. Wij plukken voor jou een mix van bloemen van het moment die je kan komen afhalen op het veld. €2/steel. Trouwboeket, tafelvaasjes, bloemenkroon in overleg op bestelling te verkrijgen. Voor rouwwerk, bloemen op locatie en uitgebreide zaalversiering verwijzen we graag door naar bevriende floristen: IN FLOWer Jolly Jenny studiobloem
 • Ik ben florist en wil graag regelmatig duurzame bloemen gebruiken in mijn werk. Kan ik aan een voordelig tarief komen plukken?
  Floristen die op regelmatige basis komen plukken kunnen een voordeeltarief krijgen of een floristenabonnement nemen. Je ontvangt achteraf een factuur om bij je onkosten in te dienen. Tarief en abonnement in overleg.
bottom of page