top of page

6 - Februari - Plantenverkoop En Een Filmavond In Brasschaat

Wil je ook graag simpel beginnen met tuinieren?

Of breid je je tuin uit met nieuwe planten en bloemen?


Vind je een echte moestuin met groenten wat te hoog gegrepen voor nu?


Wat is er makkelijker dan een plantje in de grond of in een bloempot of je terras planten? En gewoon wachten tot er straks een bloem aan komt! De bijtjes en vlinders doen de rest.


Bij het burgerinitiatief Zandhoven Natuurlijk loopt er momenteel een heel leuke actie: de bloem en de bij.


Je kunt er pakketjes van verschillende vaste planten aankopen. Een setje van een vijftal plantjes in kleuren die alvast mooi bij elkaar passen.


Al deze plantjes trekken wilde bijen en andere goede insecten aan. Daardoor geef je deze beestjes extra te eten met de nectar uit jouw bloemen.


Bovendien zijn het ook nog eens stuk voor stuk prachtige bloeiende planten die elk jaar terug komen. Je hoeft ze dus niet te zaaien. Wel een beetje water geven bij lange periodes van droogte.


Er is een ook pakket met kruidenplantjes, voor in de buurt van de keuken bijvoorbeeld.


En voor de gevorderden of voor wie wat meer uitdaging zoekt zijn er ook bloemenzaden.


En het leuke nieuws voor Brasschatenaren is dat je de bestelde plantjes op zaterdag 20 april kunt ophalen in onze pluktuin!


Wees er dus op tijd bij om te bestellen en kom in april, tijdens het afhaalmoment onze vroegste voorjaarsbloeiers en tulpen bewonderen!
Op die dag zullen er ook een beperkt aantal dahliaknollen te koop aangeboden worden. Daarover later meer.Nog een film tip van onze lokale Velt-vereniging:


Nu woensdag, 21/2 om 20u wordt de documentaire The Biggest Little Farm’ gedraaid in Theater Hemelhoeve in Brasschaat.


Over stadsmensen die een boerderij beginnen. Over de omvorming van onvruchtbare, vergiftigde grond naar een veelzijdige, biodiverse bodem met plaats voor heel veel leven.

Opgelet: deze film staat niet aangekondigd op de website van het cultuurcentrum. Enkel aankondiging via Velt Brasschaat. Dus reserveren via de info in deze link of gewoon gaan, nu woensdagavond!


Met fleurige farmgroeten,


Marieke


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

N° 10 - April - Over BD Compost Hoop

Bloemen helpen helaas niet tegen oorlog. Ook lossen ze het probleem van stakende boeren en stikstof schijtende koeien niet op. Wel integendeel, de grootschalige bloementeelt is misschien wel een deel

Comments


bottom of page